Vi er glade for gammeldags post

Populært bliver det kaldt snail mail, fordi det er lidt længe om at nå frem. Men faktisk er vi danskere så glade for den gammeldags post, at vi ikke vil bytte den ud med e-mail.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Næste år lanceres et nyt system, der sender offentlige informationer ud på mail. men en ny undersøgelse, som Gallup har foretaget for Post Danmark viser, at det ikke er populært.

Mandag talte vi med flere i Ringsted, som bakkede undersøgelsen op.

- Jeg vil egentlig være mest tryg ved at få et brev, siger Flemming Skov madsen for eksempel.

TV2 ØST var på gaden i Ringsted. Se kommentarerne herunder:
[video:flv:090512_post.flv]

59 procent af de adspurgte svarede, at de foretrækker fysiske breve, i stedet for elektronisk post. Og noget der måske overrasker endnu mere er, at de 18-24 årige er blandt de mest skeptiske. To ud tre af dem foretrækker information i et fysisk brev. Det overgås kun af dem på over 70.

Af alle dem, vi talte med i Ringsted i dag, var der kun én der skilte sig ud, ved at foretrække mail. Og han er selv postbud.

Langt størstedelen af skeptikerne begrunder forkærligheden for den gammeldags post med, at det signalerer mere seriøsitet og at det er mest sikkert.

- Jeg foretrækker brev i stedet for at få en mail, hvor folk bare kan gå ind og hacke det, siger Daniel Obert Frederiksen.