¨

Vi bruger kosten mod kolesterol

Foto: TV ØST

Frugt og grønt er hovedværktøjet mod et højt kolesteroltal blandt vores seere. Og kolesteroltallet er noget, vi virkelig går op i, viser undersøgelse.

Vi kender vores kolesteroltal. Og vi gør i hvert fald noget for at holde det nede.

Det er konklussionenefter den seneste undersøgelse blandt Lev Livets seere i Lev Livet-Panelet.

Næsten hver anden i Lev Livet-Panelet har fået målt sit kolesteroltal indenfor det seneste år. I alt 40 procent har helt opdaterede tal, mens 57 procent har fået kontrolleret kolesteroltallet indenfor de seneste fire år.

Kun hver tredje blandt seerne  - og det er primært de helt unge -har aldrig været en tur omkring lægen for at få målt tallet, viser undersøgelsen.

Kosten og motion er dog samtidig også våben, som mange bruger mod kolesterol i blodet.

Hele 56 procent siger, at de spiser frugt og grønt for at holde tallet nede – og 48 procent dyrker motion med netop kolesterol i bagtankerne, når de tager motionstøjet på.

Mange seere tyer dog også til mere tvivlsomme, alternative metoder.

Tre procent erklærer, at de går udenom kolesterol-rige fødevarer som f.eks. æg, mens hele fem procent sværger til urtete i kampen mod et højt kolesteroltal.

Hver tredje – eller i alt 30 procent – siger dog i målingen, at de slet ikke gør noget for at holde kolesterol på afstand.

Alle seere, der følger Lev Livet og bruger internettet, inviteres til at være en del af sundhedspanelet. Her modtager man omtrent hver uge en ny undersøgelse, der som regel vil blive brugt i et fremtidigt tv-program.

Samtidig deltager deltagerne i en konkurrence.

Du kan læse mere om Lev Livet-panelet  - og selv tilmelde dig - her.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App