Vi bliver lykkelige af at glæde os til julegaverne

Vi bliver fyldt med spænding og lykke i december. Vi går nemlig og glæder os rigtigt meget til vores julegaver, viser forskning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hemmelighederne og forventningsglæden omkring vores julegaver er med til at gøre os mere lykkelige, lyder det fra Institut for Lykkeforskning.

Det fortæller DR Sjælland.

Når man har fundet den helt rigtig gave til kæresten eller børnene, så gælder det om at holde den godt skjult frem til juleaften.

Forventningsglæde fylder nemlig mere, end man umiddelbart skulle tro. Faktisk er den med til at gøre os mere lykkelige i julen, siger Meik Wiking, der er direktør for Institut for Lykkeforskning.

- Vi er programmeret til gerne, at ville gøre noget godt for andre. Og så kan vi også godt lide at gå og se frem til noget. At vi har julen og gaverne at se frem til, betyder faktisk en hel del for os, siger han til DR Sjælland.

Spændingen og forventningens glæde er med til at styrke de sociale relationer, som er så vigtige for om vi mennesker føler os lykkelige, siger Meik Wiking:

- Gaverne gør, at vi føler os set og sat pris på. Hvis vi for eksempel får noget af en ven eller kæreste, som de har lagt mærke til, at man har brug for, så føler man sig værdsat som menneske, siger han til DR Sjælland.

Danskerne har måske ekstra grund til at glæde sig til jul i år. Dansk Erhverv forventer, at danskernes samlede juleindkøb i år vil nå op på 8,6 milliarder kroner - eller omkring 200 millioner kroner mere end sidste år.