¨

Vi bliver, hvor vi er født

Foto: TV ØST

Hver anden dansker bliver i nærheden af deres fødested. Professor mener, at tallet er overraskende højt.

Danskerne slår i høj grad rødder, hvor de er født. 2,3 millioner af os bor mindre end 10 kilometer fra vores fødesogn, fra Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter, som DR's Undersøgende Databaseredaktion har analyseret.

Ifølge Hans Skifter Andersen, adjungeret professor ved Statens Byggeforskningsinstitut ved Aalborg Universitet, er tallet overraskende højt.

- Jeg synes, det er rigtig mange mennesker. Det beviser, at det, der betyder noget for os, er stedstilknytning og sociale netværk. Vi er meget knyttet til steder med familie og venner, men vi kan også være knyttet til byen. Vi kan direkte elske byen og føle os hjemme.

Helt nøjagtig 2,3 millioner af os bor maksimalt 10 kilometer fra vores fødesogn. Det svarer til 46 procent af alle danskere født i Danmark.

Minister for By, Bolig og Landdistrikter Carsten Hansen (S) ser først og fremmest det høje antal af hjemmefødninger som en styrke.

- Det er et udtryk for, at Danmark er et lille homogent land, hvor der er trygt og godt at bo alle steder i landet. Man skal ikke undervurdere kærligheden til sin hjemegn, siger han til DR.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App