¨

Vi bevæbner os i hjemmet

Foto: TV ØST

Mange frygter indbrudstyve og hjemmerøverier så meget, at de ikke lægger sig til at sove uden at have et våben inden for rækkevidde.

Måske har du en peberspray under hovedpuden, en kniv i dit sengebord eller en trækølle under sengen. Mange bevæbner sig i hjemmet, fordi de er utrygge og frygter indbrudstyve og hjemmerøverier.

En undersøgelse, som kriminolog Peter Kruize har gennemført i Vestsjællandske Gørlev, viser, at en ud af tyve husstande har våben liggende, som de kan forsvare sig med.

- Nogle føler, at de får en tryghed ved, at de har et våben, så de kan forsvare sig og forsvare familien, siger Johnny Winther, der er kriminalassistent i Midt- og Vestsjællands Politi.

Niels Immerkær Pedersen, der bor ved Gundslev på Falster, er en af dem, der har bevæbnet sig i soveværelset. Ved siden af sin seng har han en spidsgreb, og den giver ham tryghed.

- Ligesom en bedste ven kan den forsvare mig, siger han.

Men politiet advarer kraftigt imod, at man bevæbner sig. Man skal i stedet ringe efter politiet, hvis nogen er ved at bryde ind i ens hjem.

- Man risikerer jo, at tyven får fat i våbenet i stedet for, og så har vi pludselig en situation, som nemt kan komme til at ligne et hjemmerøveri, siger Johnny Winther.

01:59 Luk video
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App