¨

Vi accepterer vold mod børn

Foto: TV ØST

Hver tredje griber ikke ind, hvis forældre slår deres børn - og hver fjerde ville acceptere selv et knytnæveslag uden at gøre noget, viser ny undersøgelse.

Børn, der bliver slået af mor eller far, kan ikke være sikre på, at andre voksne kommer dem til undsætning. Det skriver Politiken fredag.

En ny Gallup-rundspørge blandt mere end 1000 repræsentativt udvalgte danskere viser, at knap en tredjedel - 30,6 procent - ikke vil gribe ind, hvis de ser et barn få en lussing i deres boligområde. 14 procent ved ikke, hvordan de ville reagere.

Undersøgelsen viser også, at 23 procent ikke ville gøre noget, hvis de så et barn få et knytnæveslag af en voksen. Til gengæld vil 40 procent kontakte kommunen, hvis de oplever et barn, der altid virker uvasket.

Vi accepterer vold mod børn - men ikke mod voksne

Undersøgelsen er lavet for Børns Vilkår og vækker bekymring i organisationen.

- Hvis vi ser en voksen slå en anden voksen på gaden, er vi aldrig i tvivl om, at det er forkert. Men lige så snart det er et barn, gradbøjer vi det, vi ser, siger souschef Bente Boserup til Politiken.

Undersøgelser viser, at volden ofte tager til i omfang og styrke, når først man én gang har overskredet grænsen og lagt hånd på sit barn.

- Det er, når den første flade falder, at vi som samfund stadig kan gå ind og gøre en forskel. Men det er meget svært at trænge igennem med budskabet om, at det er ulovligt og dybt forkert at slå børn, siger hun.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App