Vestsjælland skal være danmarksmester i virksomhedsvilkår

Danmarks bedste sted at drive virksomhed i og ud fra. Den titel skal Vestsjælland søge at erobre. Et danmarksmesterskab i virksomhedsvilkår vil nemlig sikre vestsjællandsk vækst og velfærd fremover.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sådan lød budskabet fra Hans Henningsen, formand for DI Vestsjælland, da foreningen i dag samlede 80 lokale erhvervsledere og politikere på Sørup Herregård i Ringsted til Erhvervstræf 2010 med overskriften "Klar - Parat - Vækst".

Men mesterskabet kommer ikke automatisk, og derfor skal regionens kommuner og erhvervsliv ifølge DI-formanden samarbejde aktivt om at nå målet.

- Der er desværre en udpræget mangel på "skulder ved skulder"-mentalitet i det vestsjællandske, og vi tror, at nærheden til hovedstaden nok løser alle problemer for os. Men det holder ikke. Vi skal selv skabe vores eget. Derfor opfordrer vi kommunerne til at samarbejde med erhvervslivet om at udvikle regionen til det sted i Danmark, hvor det er bedst at drive virksomhed i og ud fra, sagde Hans Henningsen.

Mere konkret pegede han på behovet for at trække danske og udenlandske investeringer, virksomhedsetableringer og højtuddannet arbejdskraft til Vestsjælland. Et mål, der kræver, at kommunerne og virksomhederne arbejder sammen om at skabe en stærk vestsjællandsk profil.

- Det vil appellere nationalt og vil give os styrken til at markedsføre regionen internationalt. En stærkere profil vil skabe vækst i regionen og sende tiltrængte kroner i kommunekasserne til brug for bedre velfærd i en tid med økonomisk smalhals, sagde Hans Henningsen.

Erhvervstræffet stod ikke i krisens, men i optimismens tegn. En ny undersøgelse blandt virksomhederne i Region Sjælland i DI's Virksomhedspanel viser således, at der nu er flere sjællandske virksomheder, som har positive end negative forventninger til fremtiden. 40 procent forventer, at indtjeningen i 2. kvartal 2010 vil være højere end samme kvartal sidste år, mens kun 28 procent tror, den blive lavere.