Vestas presser regeringen

Vindmøllegiganten Vestas opfordrer politikerne til at sætte gang i det danske marked for vindenergi. Ellers kan danskerne godt vinke farvel til tusindvis af arbejdspladser, lyder det.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Vestas anbefaler regeringen at sætte skud i opstillingen af vindmøller herhjemme. Ellers risikerer mølleproduktionsindustrien ganske enkelt at dø.Vestas blander sig nu i den politiske debat med otte konkrete anbefalinger til regeringen, skriver Politiken Søndag.  Peter C. Brun i et interview med Politiken.

- Det nødvendigt med politisk handling nu - ikke bare i Danmark, men i Nordeuropa. Hvis ikke der sker noget fra politisk hold i flere af disse lande, bliver det vanskeligt på længere sigt at fastholde produktion af vindmøller her i landet. Så risikerer produktionsindustrien ganske enkelt at dø, siger vicedirektør i Vestas

Vestas anbefaler helt grundlæggende, at regeringen atter sætter skub i opstillingen af møller på det danske marked, der har stået nærmest stille siden 2001. Desuden foreslår vindmølleproducenten, at alle kommuner fremover skal formulere selvstændige vindenergimål, og at regeringen presser på for et mere smidigt internationalt samarbejde om vindenergi.