Vestas med stor fremgang i 2008

Vindmølleproducenten Vestas fortsatte fremgangen i 2008. Omsætning og overskuddet før skat er det største nogensinde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den danske vindmøllegigant Vestas kom bedre ud af 2008 med det største fjerde kvartal nogensinde. Omsætningen steg med 24 procent til cirka 45 milliarder kroner, mens resultatet før skat landede på 5,3 milliarder kroner mod cirka 2,1 milliarder i 2007.

Og ledelsen med koncernchef Ditlev Engel i spidsen forventer, at fremgangen fortsætter i 2009 dog i lavere takt end de seneste tre år.

- Vestas forventer, at den installerede vindkraftkapacitet i gennemsnit vil vokse med omkring 20 procent årligt i de kommende godt ti år. Moderne energi skaber samtidig lokale job og mindsker afhængigheden af fossile brændsler, der ofte skal importeres. Vestas forventer, at vindkraft vil udgøre mindst 10 procent af verdens el-forbrug i 2020, skriver Vestas i regnskabet.

Den finansielle krise har fået mange andre vindmølleproducenter og leverandører til at fyre folk i et væk. Men det er ikke tilfældet i Vestas. Den danske vindmøllegigant understreger dog i regnskabet, at finanskrisen også får betydning for Vestas' medarbejdersituation.

- På grund af finanskrisen er mange ansættelser udskudt, hvorfor de seneste års massive medarbejdertilgang ikke umiddelbart fortsætter i 2009, skriver Vestas i regnskabet.

/ritzau/