¨

Verdens flygtninge har brug for flere indsamlere

Foto: TV ØST

På bare tre timer kan danskerne give flygtninge i verdens brændpunkter en hjælpende hånd, når Dansk Flygtningehjælp søndag 13. november har sin årlige Landsindsamling. Der mangler 500 indsamlere i vores region.

Der er 43 millioner flygtninge i verden, og omkring 90% af dem befinder sig i deres eget nærområde – egne lande eller regioner. Dansk Flygtningehjælp arbejder i 33 lande i verdens mest krigshærgede og ustabile områder.

 ”Vi må hjælpe flygtninge dér, hvor de er. Det er grunden til, at Dansk Flygtningehjælp har så stor en international tilstedeværelse. Vi arbejder i områder præget af voldsom hungersnød og krig, og vi ved, at hver enkelt dansker kan gøre en konkret forskel,” siger generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp, Andreas Kamm. ”Hver indsamler redder liv.”

 Det tager cirka 3 timer at gå en indsamlingsrute., og i gennemsnit kommer der omkring 1000 kr. i indsamlingsbøssen. For de penge kan Dansk Flygtningehjælp udrette meget – eksempelvis forsyne 500 flygtninge med rent vand i én måned i Liberia, uddele mad til 1000 sultende flygtninge fra vores mobile køkkener i Mogadishu eller udlevere nødhjælpspakker til fire flygtningefamilier i Dadaab lejren, verdens største flygtningelejr.

”Jeg har gennem årene besøgt flygtningelejre overalt i verden og har mødt mange af de flygtninge, der har voldsomt brug for vores hjælp.. Derfor er det også en stor personlig glæde for mig at være indsamler – det er inspirerende at opleve det store engagement fra andre indsamlere og støtten fra den danske befolkning, der gør det muligt for os at fortsætte hjælpearbejdet,” siger Andreas Kamm.

Arbejdet i verdens brændpunkter
Dansk Flygtningehjælp yder humanitær hjælp til mere end 1 million flygtninge og fordrevne i verdens brændpunkter. Vi arbejder med akut nødhjælp og langsigtede løsninger i 33 lande på tre kontinenter.

Meld dig som indsamler for Dansk Flygtningehjælp søndag 13. november. Ring 33 73 51 11 eller gå ind på www.flygtning.dk

Find koordinatoren i dit område: http://indsamling.flygtning.dk/#coordinator/coordinatorsinmunincipality

 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App