Ventetider på operationer er blevet kortere

Et sejt træk slår igennem, så patienter nu kommer rekordhurtigt på operationsbordet, mener Danske Regioner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Hvor syge danskere tidligere kunne vente i månedsvis, før lægerne havde tid til at operere dem, går det i dag hurtigere end længe med at få tilbudt en tid til operation.

Det skriver Berlingske.

Den gennemsnitlige ventetid til planlagte operationer for ikke-livstruende lidelser er nu nede på 48 dage - eller næsten det halve af ventetiden i begyndelsen af 00'erne, hvor tallet var på 90 dage.

Tallene stammer fra en opgørelse fra Sundhedsministeriet, der netop er blevet præsenteret for Folketingets Sundhedsudvalg.

quote Det er det lange seje træk, der nu for alvor slår igennem

Bent Hansen (S), formandefor Danske Regioner

Massivt politisk fokus

Udviklingen vil fortsætte i årene fremover. Det mener formanden for Danske Regioner, Bent Hansen (S).

- Det er det lange seje træk, der nu for alvor slår igennem.

- Der har været massivt politisk fokus på at få patienterne undersøgt og behandlet hurtigere, og personalet på sygehusene har arbejdet loyalt på, at det også er blevet sådan, siger han til Berlingske.

Bent Hansen peger på en stribe garantier om hurtigere behandling indført af Folketinget som en af årsagerne til forkortede ventetid.

Diagnose inden for 30 dage

Senest er der indført en såkaldt udredningsret. Den skal sikre, at langt de fleste patienter bliver undersøgt og får en diagnose inden for 30 dage.

Men eksperter forklarer dog også de stadigt kortere ventetider med, at der de seneste år er udarbejdet faglige retningslinjer. 

De har i en række tilfælde har ført til, at patienterne ikke længere indstilles til operation i samme omfang som tidligere men i stedet tilbydes eksempelvis genoptræning.


Nyhedsoverblik