¨

Ventetiden på høreapparater stiger igen - Anne-Lise har ventet siden sommer

Anne-Lise Brincker har nu ventet på høreapparat i fem måneder.

Siden sommer 2018 har Anne-Lise Brincker ventet på et nyt høreapparat. Ventetiderne stiger i både Køge og Slagelse, som har en ventid på op til to år.

Anne-Lise Brincker fra Vipperød har ventet på et nyt høreapparat siden sommer sidste år. 

I august 2018 var hun ved ørelæge, hvor hun fik en henvisning til audiologisk afdeling på Køge Universitetshospital. Men ifølge hende påstår afdelingen nu, at de aldrig har modtaget hendes henvendelse.

Derfor har hun nu endnu længere udsigt til at få et nyt høreapparat.

Denne her lange ventetid, synes jeg, er utrolig frustrerende

Anne-Lise Brincker, Vipperød

Siden oktober sidste år er ventetiden på høreapparater i Køge steget fra 77 til 90 uger. Slagelse tager landsrekorden på lang ventetid, hvor ventetiden er steget fra 115 uger til 120 uger.

- Den lange ventetid synes jeg er utrolig frustrerende, siger Anne-Lise Brincker.

Nu er hun dog kommet med i en puljeordning i Køge, der skal sikre, at hun ikke skal vente de fulde 90 uger. 

Troede hun blev skrevet på venteliste i august

For to år siden flyttede Anne-Lise Brincker fra København til Vipperød i Holbæk Kommune.

- Her bliver jeg ikke så overbelastet af støj og alt muligt. Det er dejligt, siger hun.

Så længe Anne-Lise Brincker kan huske, har hun haft problemer med hørelsen, og for fire et halvt år siden resulterede det i høreapparater.

- Apparaternes garanti løber kun fire år, og det vil sige, at de fire år løb ud i juni sidste år, siger Anne-Lise Brincker, som allerede gjorde opmærksom på behovet i august 2018, hvor hun efter sigende blev henvist til høreklinikken i Køge.

- Eftersom man i Region Sjælland har det, der hedder genbehandling inden for området, tænkte jeg, at så tager jeg den her ventetid i stedet for en anden region med kortere ventetid.

Da der er sket en fejl med min henvisning undervejs, synes jeg, der er noget, der tyder på, at det ikke fungerer så optimalt, som det burde gøre

Anne-Lise Brincker, Vipperød

På den måde håbede Anne-Lise Brincker, at hun næste gang apparaterne skulle skiftes, ikke ville have 77 ugers ventetid. Men da Anne-Lise Brincker for nylig kontaktede høreklinikken, fik hun at vide, at hendes henvisning først var kommet nu.

- Da der er sket en fejl med min henvisning undervejs, synes jeg, der er noget, der tyder på, at det ikke fungerer så optimalt, som det burde gøre, når sådan en fejl kan ske, siger hun.

Millioner øremærket til at nedbringe ventetid

Over 5.000 mennesker i Region Sjælland står lige nu på venteliste til nye høreapparater.

Regeringen og Dansk Folkeparti har ellers øremærket 100 millioner kroner ekstra for at nedbringe de lange ventetider på undersøgelser og udlevering af høreapparater. Også Region Sjælland har afsat syv millioner kroner til at nedbringe ventelister. Herunder er tre millioner afsat til udvidelse af puljeordningen hos speciallæger og fire millioner afsat til høreapparatbehandling hos private, godkendte leverandører.

Alligevel er ventetiderne i både Køge og Slagelse steget.

- Det er meget frustrerende, og jeg kan ikke helt forstå, at man ikke kan have noget behandlingsgaranti på det her område. Selvom det ikke er et synligt handicap, er det i høj grad noget, der påvirker folks hverdag.

 Jeg kan ikke helt forstå, at man ikke kan have noget behandlingsgaranti på det her område

Anne-Lise Brincker fra Vipperød

Anne-Lise Brincker har nu ventet på høreapparat i fem måneder, og da hun fandt ud af, at de slet ikke havde modtaget hendes henvisning i Køge, klagede hun til Patientklagenævnet over forløbet.

Hun er nemlig dybt afhængig af høreapparaterne for at kunne passe sit arbejde.

- Eftersom jeg tekster til tv, er hørelse en rimelig god ting at have. Det er et krav at kunne høre udsendelsen ordentligt for at sætte teksterne på, siger Anne-Lise Brincker.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App