¨

Venstre vil have magten i Slagelse og Næstved

Foto: TV ØST

Der er præcis et år til kommunalvalget, og i både Slagelse og Næstved kommuner forsøger Venstre at vriste borgmesterkæderne fra Socialdemokraterne

Det skal være slut med, at Socialdemokratiske borgmestre dominerer det kommunale danmarkskort. Præcis et år inden kommunalvalget melder Venstre ud, at partiet går benhårdt efter at tippe balancen.

- Vi skal have Venstrefolk i spidsen for flere kommuner end i dag, erklærer folketingsmedlemmet Jacob Jensen (V), der er sit partis kommunalordfører.

Her i regionen er det blandt andet de socialdemokratiske højborge Slagelse og Næstved, Venstre har udset sig.

 

Tæt kamp i Næstved

I Næstved, som har været socialdemokratisk ledet i 93 år, var blå blok kun ét mandat fra magten ved sidste kommunalvalg.

Denne gang udfordrer blokken borgmester Carsten Rasmussen (S) med den Konservative stemmesluger Helge Adam Møller, og Venstre går også stærkt efter borgmesterposten.

- Der er for mange røde pletter her på Sjælland. Vi vil vinde magten ved at fortælle, hvad vi kan gøre bedre, siger Karsten Nonbo (V), der er sit partis borgmesterkandidat i Næstved.

 

Støtte fra partitoppen

I Venstre vil kampen i kommunerne få støtte fra partiets folketingspolitikere, som også vil blive kastet ind i den kommunale kamp og for alvor lægge pres på Socialdemokraterne. Det hilser Venstres kandidat i Slagelse velkommen.

- Det er rart, og det er jeg glad for. Vi har brug for den rigtige politik og de rigtige kandidater, men vi har også brug for al den støtte, vi kan få fra baglandet, siger Stén Knuth (V), der skal forsøge at snuppe borgmesterkæden fra Lis Tribler (S), der har haft den i fire valgperioder.

 

Ingen frygt hos Socialdemokraterne

I Slagelse er blå og rød blok præcis lige store, men borgmesteren lader sig ikke skræmme af Venstres udmeldinger.

- Det bliver svært for dem. Vi vil i alle kommuner kæmpe for at fastholde borgmesterposterne. Det havde vi held til ved sidste kommunalvalg, og det så rigtigt fornuftigt ud, påpeger Lis Tribler.

Heller ikke hendes socialdemokratiske borgmesterkollega i Næstved frygter modpartens valgkamp.

- De sender måske Lars Løkke Rasmussen (V) og andre profiler, men vi har nogle ministre at trække på. Jeg håber da, statsministeren kommer til Næstved og fortæller folk, at de skal stemme på mig, siger Carsten Rasmussen.

På landsplan står Venstre lige nu historisk godt i meningsmålingerne, mens Socialdemokraterne ligger historisk lavt. Kommunalvalget finder sted den 19. november næste år.

02:17 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App