Venstre: Ryk endnu flere statslige arbejdspladser til provinsen

I 2017 flyttes 3.900 statslige arbejdspladser til provinsen. Men i en kronik ønsker Venstre-folk at rykke endnu flere arbejdspladser til udkanten.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Udflytningen af statslige arbejdspladser har vist sig at være en succes

Af regeringsgrundlaget fremgår det, at regeringen i 2018 vil fremlægge forslag til yderligere udflytning af statslige arbejdspladser.

Sådan lyder det i en kronik i Jyllands-Posten, skrevet af fire venstre-folk: Eva Kjer Hansen, Preben Bang Henriksen, Carl Holst, Anni Matthiesen og Hans Christian Schmidt. 

- Men der er ingen grund til at vente. Vi kan ligeså godt tage fat på en ny runde med det samme. Vi skal videre med det gode arbejde, skriver de.

De vil derfor flytte yderligere 840 statslige arbejdspladser fra København.

- Det er nemlig en myte, at der ikke findes de rette kompetencer uden for København. Selvfølgelig gør der det. De opslåede stillinger har givet bunkevis af gode, kvalificerede ansøgninger. Tallene viser, at kvalifikationerne til at bestride job i staten ikke kun findes i hovedstaden - men i høj grad også ude i provinsen. 

Erhvervsstyrelsen til Nykøbing

I år skal der ifølge regeringens plan samlet flyttes 3.900 statslige arbejdspladser fra hovedstaden til provinsen. 

Holbæk modtager 136, Slagelse 111, Ringsted 11, Sorø 13, Korsør 191,2, Næstved 375 og Nykøbing Falster modtager 60. 

Og ifølge kronikken i avisen så er der ingen grund til at stoppe her. 

- Hvorfor skal Erhvervsstyrelsen for eksempel være placeret i København? Det ville give mere mening at flytte Erhvervsstyrelsens enhed på Langelinie til enhederne i Silkeborg eller Nykøbing Falster, skriver de. 

Onsdag er der indvielse af Miljøstyrelsens nye lokaler i Slagelse i forbindelse med udflytning af statslige arbejdspladser.