Venstre: Det er nødvendigt med en styrket indsats på bosteder

Der er behov for en styrket indsats på landets bosteder. Det mener den fungerende sundhedsminister, efter Arbejdstilsynet sidste år gav bostederne det højeste antal påbud i 10 år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ikke færre end 60 gange vurderede Arbejdstilsynet i 2016, de ansatte på bostederne var udsat for så stor risiko for vold og trusler, at det udløste et strakspåbud eller påbud.

Antallet er det højeste i 10 år, og i vores område modtog seks bosteder strakspåbud.

Men man skal være 'meget varsom med at generalisere' om forholdene på bostederne, påpeger fungerende sundhedsminister Karen Ellemann (V) i en mail til Ugebrevet A4. 

- På nogle bosteder er man nået langt med at forebygge vold og trusler, men vi er fuldt ud klar over, at det er nødvendigt med en styrket indsats på det her område, så vi kan få skabt tryghed og sikkerhed for både medarbejdere og beboere på bostederne, skriver Karen Ellemann til Ugebrevet A4 med henvisning til de kuldsejlede forslag om en mellemstation for de mest ustabile psykiske syge.

- Nu tager vi en runde mere med aftalepartierne for at se, om vi kan ramme rigtigt denne gang, tilføjer hun.

I weekenden foreslog KL og FOA, at man opretter 150 nye behandlingspsykiatriske sengepladser i regionerne for de borgere, der ikke er plads til i psykiatrien, men er for syge og farlige til at komme ud i et kommunalt tilbud.

Det forslag vil ministeren diskutere med partierne i Folketinget den 24. marts.