Venstre afviser at undtage nye huse fra stormflodsdækning

Stormflodsordningen skal skabe tryghed for alle boligejere - både i nye og gamle huse, lyder det fra Venstre.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Venstres erhvervsordfører, Torsten Schack Pedersen, ser ingen grund til at ændre stormflodsordningen, så den kun omfatter bygninger af ældre dato.

Forslaget om at lade boligejere i nybyggede huse betale for stormflodsskader selv kommer fra brancheorganisationen Forsikring & Pension i Jyllands-Posten. Men Venstre afviser forslaget.

- Stormflodsordningen er en god ordning, som sikrer, at vi alle kollektivt og solidarisk betaler et lille ekstra bidrag på vores forsikring for at der er tryghed for de få boligejere, som kommer ud for sådan en ekstrem hændelse, siger han.

- Det er en dårlig idé at skabe usikkerhed for de danske boligejere med sådan et forslag, siger han.

Ifølge Forsikring & Pension ved man i dag så meget om stormflodsskader, at det er muligt at forudse, hvilke områder der rammes, når storme raser. Desuden er det muligt at bygge nye huse, der kan modstå klimaskader.

Derfor bør kun ældre huse dækkes, lyder det i Jyllands-Posten. Men Torsten Schack Pedersen afviser, at nogle boligejere selv bør betale, når skaden er sket.

- For det første skal man leve op til det gældende bygningsreglement. For det andet er det ikke mit indtryk, at kommunerne udstykker nye boligområder i de områder, hvor der er risiko for, at der opstår stormflod. Tværtimod, siger han.

- Vi har brugt meget tid og energi på at forbedre ordningen, fordi nogle kom i klemme under stormen Bodil. Det giver ingen mening først at forbedre ordningen for siden at svække den igen, tilføjer erhvervsordføreren.

/ritzau/