¨

Vejrskifte: Søndag og mandag bliver køligere, men varmen vender tilbage

Farverne taler sit eget sprog. De røde nuancer har nærmest været normal på det seneste. Nu er de forvist til det østlige Sverige, mens vi en overgang får 17 til 23 grader, når det er varmest. Foto: TV 2 VEJRET / Grafik

Der er udsigt til det køligste vejr i tre uger. Søndag og mandag bliver blæsende og køligere, men i næste uge bliver det igen rigtig varmt

Det bliver en lidt anden vejrtype i dag, end hvad vi har set i Danmark de sidste mange uger.

Vi får en blæsende dag med jævn til hård vind og temperaturen når kun op mellem 18 og 23 grader.

Her i regionen bliver der dog tørt og lidt eller nogen sol. I aften og nat bliver det mest tørt og stedvis klart vejr, senere mere skyet.

Udsigt til det køligste vejr i tre uger.

Frisk og relativt kølig luft strømmer ind over Danmark med temperaturer, som kan nå op på 23 grader i eftermiddag, når det er varmest.

Køligt er det vel næppe i ordets forstand, men efter den lange periode med nærmest konstant sommervarme, føles det betragteligt køligere. Vi skal tilbage til den 14. juli for at finde sammenlignelige temperaturer.

I denne omgang er det, det sidste vi får. Det er sjældent, vi kommer så højt temperaturmæssigt, men nu har vi haft en del af det i denne omgang

Steen Rasmussen, vagtchef hos DMI

Midlertidigt dyk i sommervejret

Søndag og mandag bliver der lidt køligere vejr med 20-23 grader og mere normalt sommervejr.

- I øjeblikket har vi temperatur på 17-18 grader, oplyser Steen Rasmussen, der er vagtchef hos DMI.

Men allerede tirsdag vender varmen tilbage igen. I vores region kan vi komme op over de 30 grader både tirsdag og onsdag.

- I denne omgang er det, det sidste vi får. Det er sjældent, vi kommer så højt temperaturmæssigt, men nu har vi haft en del af det i denne omgang. Det kulminerer tirsdag og onsdag og derefter bliver det mere normalt sommervejr, siger Steen Rasmussen fra DMI.

Udsigt til regn- og tordenvejr sidst på ugen

Torsdag og fredag er der større chance for regn- og tordenvejr. Ifølge vagtchefen fra DMI bliver det et dansk sommervejr, som vi kender det.

- Det er der sikkert også mange, der er glade for at høre. Desværre er det lidt i bygeform, så der er store, lokale forskelle. Nogle er heldige at kunne få nogle millimeter.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App