Vejret skifter fra sommer til efterår i denne weekend

Fredag starter med høj sol og masser af varme, men weekenden ender i regnvejr og under 20 grader.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Alting har en ende, og den danske sommer er da heller ikke kendt for at vare for evigt.

Og ifølge vagthavende meteorolog Henning Gisselø fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) er det med at finde grillen frem fredag aften. Det bliver nemlig efter alt at dømme årets sidste sommerdag.

- Det er interessant vejr, som vi får i dag (fredag red.) efter min mening. Det starter rigtig flot med op til 30 grader et par steder i landet. Men i løbet af dagen skifter vejret og bliver køligere. Det begynder allerede om formiddagen i Nordvestjylland, siger han.

- Der sker nemlig det, at vinden går i vest, og så falder temperaturen altså. Så man kan sagtens forestille sig, at dagen bliver varmest i Nordjylland om formiddagen.

Fredag måske sidste sommerdag

Ifølge Henning Gisselø skal danskerne være heldige, hvis fredag ikke bliver årets sidste sommerdag. En sommerdag er defineret som en dag, hvor temperaturen når op over 25 grader. Og dem tvivler meteorologen på, at der bliver flere af i 2016.

- Jeg kan godt være bekymret for, om vi får flere sommerdage. Lørdag bliver der solskin og tørvejr, men det bliver altså kun mellem 18 og 23 grader. Så det bliver en del køligere.

Så selv om 1. september først er i næste uge, så skal man formentlig vinke farvel til sommeren allerede fredag.

Søndag disker da også op med "pjaskregnvejr", lyder det fra DMI.

- Slutningen af weekenden bliver et lille forvarsel om at efteråret er på vej. Det bliver pjaskregnvejr i store dele af landet. Temperaturen bliver mellem 17 og 22 grader. Men nu viser kalenderen jo også snart september, siger Henning Gisselø.

/ritzau/