¨

Vejret nådig ved vandramte sommerhuse

Foto: TV ØST

Men fredag morgen og formiddag kan der lokalt komme kraftig regn.

Det blev langt fra så voldsomt som frygtet - men det er ikke overstået endnu.

Meteorologerne havde advaret om kraftig regn, men i løbet af aftenen tog regnvejret en omvej, så kun Jylland fik en ordentlig skylle. Lige syd for Lolland og Falster kom der også et ordentlig tordenvejr forbi, men snittede kun den yderste spids af Falster med 9 mm i løbet af en halv time ifølge TV2Vejret. Men så var det også overstået.

Derfor har det også været en stille nat for Falck. Ifølge TV2Nyhederne har Falck ikke været kaldt ud overhovedet i løbet natten.

Ifølge DR Sjælland har der heller ikke været problemer for beredskabet på Falster - indsatsleder Kaare Adresen siger til radiostationen, at vandspejlet i afvandingskanalerne nu er så langt nede, at der skal meget kraftige regnskyl til for at det giver problemer.

Det er dog lidt tidligt at ånde endeligt ud. Ifølge DMI kan der i løbet af morgenen og formiddagen komme meget lokale regnbyger med ti til femten millimeter. De er så lokale, at meteorologerne ikke kan sige noget mere præcist goegrafisk end at hele regionen kan opleve de lokale - og meget korte - skybrud.

I løbet af formiddagen klarer det op, og så skulle der hen over weekenden være nærmest sommervejr på vej.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App