¨

Vejret kan give problemer i eftermiddag

Foto: TV ØST

Trods risikoen for sne.problemer fredag, så er der en weekend med masser af tøvejr forude.

Danmark skal i løbet af weekenden igennem et markant vejrskifte, der begynder med rusk og snefygning fredag, giver sjask og sjap lørdag, før søndagsroen endelig sænker sig over landet.

Fredag bliver en kold fornøjelse med vind op til kulingstyrke.

- Fredag tiltager vinden fra øst og sydøst, og det giver risiko for snefygning, især i Nordjylland, lyder det fra vagtchef ved Danmarks Meteorologiske Institut Bill Vejdegren.

Problemer forude

Fredag aften kan der også falde sne flere steder i landet, men nedbøren bliver i løbet af natten mere våd og ender som regn, slud og muligvis isslag.

Meteorologerne på DMI forventer, at temperaturen hen over natten stiger fra mellem frysepunktet og tre graders kulde til mellem nul og fem graders varme.

I løbet af dagen kan temperaturen nå helt op på syv graders varme.

Tøvejr på vej

Snedækket rundt omkring i landet smelter i løbet af natten til lørdag, når temperaturen stiger, og regnen falder. Afsmeltningen fortsætter weekenden igennem.

Lørdag bliver en blæsende oplevelse først på dagen, lyder det fra vagtchefen.

- Men i løbet af dagen lægger vinden sig og bliver svag til jævn fra sydøst og syd, fronten trækker helt ud af landet. Det giver mulighed for opholdsvejr - efterhånden også længst mod nord og øst, fortæller Bill Vejdegren.

Op til fem graders varme

Søndag ser til gengæld ud til at blive den mest behagelige dag i weekenden.

- Søndag bliver vejrmæssigt langt mindre dramatisk. Der får vi skyet og diset vejr med lidt regn af og til. Temperaturerne er blevet positive mellem en og fem plusgrader, og vinden har lagt sig yderligere og bliver kun svag til let fra sydøst og øst, lyder det fra Bill Vejdegren.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App