¨

Vejene er ødelagt for milliarder

Foto: TV ØST

Vinteren har været hård ved de danske veje, og det får nu økonomiske konsekvenser.

  
Det kommer til at koste 1-2 mia. kr. - muligvis endnu mere - at reparere de tusindvis af kilometer vej, som det mest ekstreme vintervejr i årtier har ødelagt, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten onsdag.

Vurderingen kommer fra markedschef Jørn Riishede Kristiansen fra konsulentfirmaet Grontmij Carl Bro, der hjælper 35-40 kommuner med at vedligeholde deres veje.

Lige nu vælter hullerne i vejene frem, og ifølge formanden for teknik- og miljøudvalget i kommunernes forening, KL, borgmester Martin Damm (V) fra Kalundborg, er kommunerne tvunget til at tage pengene fra andre serviceområder som børn, skoler og ældre.

- Der venter en stor regning i kommunerne for at rette op på vinterens skader, og man er uvægerligt nødt til at tage pengene fra andre kommunale serviceydelser, fastslår Martin Damm.

Der findes i Danmark ca. 70.000 km veje - langt hovedparten har kommunerne ansvaret for. I Herning Kommune, hvor man har ansvaret for næsten 2.000 km veje, har kommunen bedt borgerne anmelde de værste huller i vejene for på den måde at undgå alvorlige ulykker, fortæller vejchef Tommy Jonassen til Jyllands-Posten.

Ifølge Dansk Vejforening er der et efterslæb til vedligehold af de kommunale veje på 15-20 mia. kr. Også de 4.000
km veje, som staten har ansvaret for, har taget skade. Således er stort set alle danske motorveje fyldt med huller og revner.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App