Vejdirektoratet: Vejene ser fine ud efter snestorm

Trafikken glider igen mandag morgen efter weekendens snestorm, men bilisterne skal stadig tage forholdsregler.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Efterdønningerne fra weekendens snestorm er ved at have lagt sig, og motorvejsnettet ser ganske fint ud mandag morgen, fortæller Jakob Riis-Petersen, vagthavende ved Vejdirektoratets Trafikcenter.

- Status på vejene er, at vi har været ude og salte i løbet af hele natten. Motorvejsnettet ser ganske fint ud her til morgen, siger Jakob Riis-Petersen, der dog stadig opfordrer bilister til at køre forsigtigt og i god tid.

Isglatte veje frem til middag

DMI melder også om risiko for isglatte veje frem til middag på grund af frysende våde vejbaner. Særligt ved motorvejssammenfletninger og ved til- og frakørsler skal bilister være opmærksomme, lyder det fra den vagthavende.

- Der kan godt ligge sne især ved sammenfletninger i overhalingssporet, hvor det er lidt svært at rydde. Der skal man være ekstra opmærksom. Men ellers ser det ganske fint ud, siger han.

1950 anmeldelser fra bilister

Weekendens snevejr har betydet forsinkelser i trafikken over hele landet. Sidst på eftermiddagen søndag havde Falck modtaget 1950 anmeldelser fra bilister, der havde brug for hjælp. Søndag aften var der også stadig biler rundt omkring på vejene, der manglede at blive bjærget. Men det er der også ved at være styr på, fortæller Jakob Riis-Petersen.

- Men ellers er det meget stille med hensyn til nødflytninger eller havareret biler her til morgen. Det ser ganske fint ud i hele landet, siger den vagthavende.

/ritzau/