¨

Vejdirektoratet: Sådan forbereder du dig på at sidde i kø

Foto: TV ØST

Vejdirektoratet giver nu gode råd til danskerne på en af årets mest travle trafikdage. Husk telefon, mad og især drikke, lyder rådet blandt andet.

Hold til højre og overhold fartgrænserne. Sådan lyder anbefalingen fra Vejdirektoratet til de danske billister for at undgå, at der opstår irriterende lange bilkøer.
 
- En lidt langsommere men jævn trafik får faktisk folk hurtigere frem end hurtig og elastikkørende trafik, siger Maiken Moores, der er vagthavende ved Vejdirektoratets trafikinformationscenter.
 
Lørdag er det nemlig skiftedag i mange sommerhuse, og Vejdirektorat opfordrer til, at man kører af sted i god tid.
 
- Hvis man skal være et bestemt sted på et bestemt tidspunkt, skal man påregne noget ekstra rejsetid især midt på dagen. Man bør have noget mad og drikke med i bilen og noget underholdning til børnene.
 
- Og så er det en rigtig god idé at have nok strøm på mobiltelefonen, så man kan ringe efter vejhjælp, siger Maiken Moores.
 
Ifølge Vejdirektoratet er der godt tryk på de danske veje om lørdagen i ugerne 27-30. Til gengæld fordeler sommertrafikken sig over til i højere grad at være om søndagen i ugerne 31 og 32.
 
- Jeg kan ikke vide præcist, om det bliver sådan, men det viser erfaringerne. Vi ved ikke helt, hvorfor det er sådan.
 
- Helt i starten af skolernes sommerferie er der udrejsetrafik, hvor folk skal vestover og sydover, og sidst på sommerferien er der så en del mennesker, der skal tilbage igen. Og det er så om søndagen, siger Maiken Moores.
 
Vejdirektoratets prognoser siger lørdag, at der er risiko for øget trafik på motorvejen E20 på tværs af landet, E45 op gennem Jylland og E47 mod færgen i Rødby.
 
Det er især mellem klokken 10 og 16, at der kan opstå tæt trafik på de danske veje, oplyser Vejdirektoratet.
 
/ritzau/
 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App