¨

Vejdirektoratet forudser forsinkelser i mandagstrafikken

Foto: TV ØST

Weekendens snestorm og frost natten til mandag betyder glatte veje og forsinkelser af trafikken mandag.

Det er vigtigt, at du kommer tidligt ud af døren, når du skal på arbejde mandag morgen. Ifølge Vejdirektoratet vil frost natten til søndag gøre vejene glatte mandag morgen. Samtidig peger Vejdirektoratet på, at der stadig er biler rundt omkring på vejene, der ikke er blevet bjærget endnu.

Selv om håbet er at være færdig med bjærgninger mandag morgen, kan der opstå forsinkelser.

- Vejene vil være glatte mandag morgen. Der vil blive saltet, men der vil være glat alligevel. Det er ikke sikkert, at man kan se på kørebanen, at den er glat, men det er den mange steder alligevel, siger Maiken Moores, pressevagt hos Vejdirektoratet, til Ritzau.

Ekstra transporttid

Hun peger især på, at stederne der har oplevet snefald de seneste dage, vil kræve ekstra transporttid.

- Hvis man bor et sted, hvor der er sne på vejene søndag aften, så bliver man klart hårdest ramt, siger Maiken Moores.

Vejdirektoratet opfordrer folk til at medbringe tæpper og en termokande med varmt indhold på vejene mandag.

- Hvis uheldet er ude, er det meget koldt at sidde i bilen og vente. Det er en rigtig god ide at forberede sig, hvis nu man skulle være så uheldig at sidde fast.

Togdriften ogsmå mærket

Weekendens snevejr har betydet forsinkelser i trafikken over hele landet. Sidst på eftermiddagen søndag havde Falck modtaget 1950 anmeldelser fra bilister, der havde brug for hjælp. Også togene vil være mærket af vejret mandag.

Hos DSB betyder vejret i weekenden, at man må tjekke, at alle tog er i fulde omdrejninger.

- Vi er nødsaget til at hive alle vores tog ind til et servicetjek på værkstedet. Som følge heraf kører der lidt færre regionaltog på Sjælland fra morgenstunden og frem til klokken 13.00, siger Tony Bispeskov, informationschef i DSB, i en skriftlig kommentar til Ritzau.

/ritzau/

 

Se hvilke toge i regionen der påvirkes:

Holbæk-Østerport

Vi aflyser et tog i timen: Fra Holbæk er toget, der kører i minuttal 16 aflyst. Og fra Østerport er toget, der kører i minuttal 55, aflyst.

Ringsted-Østerport

Vi aflyser det ene af de to tog i timen mellem Ringsted og Østerport. Togene fra Ringsted i minuttal 50 og fra Østerport i minuttal 37 er aflyst.

Roskilde-Køge-Næstved

Vi aflyser det ene af de to tog i timen. Det er togene fra Roskilde i minuttal 08 og fra Næstved i minuttal 44, der er aflyst.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App