Vejarbejde skal genere bilister mindre

Vejarbejde skal planlægges bedre, så det generer bilisterne mindre. 9 kommuner her i landsdelen er med i en ny aftale om vejarbejder.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

De fleste bilister kender nok til lange køer, der skyldes vejarbejde. En ny aftale skal nu sikre færre af den slags situationer.

Vejdirektoratet har sammen med 58 kommuner forpligtet sig til at planlægge vejarbejder bedre, så det får færrest mulige konsekvenser for trafikken.

For eksempel skal parterne undgå at lægge 2 vejarbejder på samme vigtige strækning samtidig. 

Minister: Planlægningen er dårlig i dag

9 af de 58 kommuner, der er med i aftalen, ligger her i landsdelen. Det drejer sig om Holbæk, Sorø, Ringsted, Næstved, Slagelse, Vordingborg, Faxe, Guldborgsund og Lolland.

Aftalen betyder, at bilisterne i de berørte kommuner og på motorvejene vil opleve en mere hensigtsmæssig fordeling af vejarbejder på vejene, så man kommer nemmere og hurtigere frem. Det skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

- Det her er den helt rigtige vej at gå. Jeg hører ofte, at koordineringen og planlægningen af vejarbejder er for dårlig. Det gør vi nu noget ved, siger Transportminister, Pia Olsen Dyhr.

Bedre oplevelse for trafikanter

De 58 kommuner er alle en del af Det Strategiske Vejnet, der er udpeget som særligt vigtige strækninger. Her har det store konsekvenser for trafikken, hvis der sker planlagte eller ikke-planlagte hændelser såsom vejarbejder og uheld.

Den nye aftale er inspireret af en anbefaling fra Trængselskommissionen, der i sin betænkning foreslår, at der etableres et styrket samarbejde mellem Vejdirektoratet og kommuner omkring information om og planlægning af vejarbejder.

Aftalen er indtil videre faldet på plads i over halvdelen af de involverede kommuner, og det er Vejdirektoratets forventning, at også de resterende kommuner underskriver aftalen i løbet af efteråret.

De 58 kommuner, der er med i samarbejdet:

Albertslund, Allerød, Assens, Brøndby, Brønderslev, Esbjerg, Favrskov, Faxe, Fredensborg, Fredericia, Frederikshavn, Furesø, Faaborg, Gentofte, Gladsaxe, Glostrup, Greve, Guldborgsund, Haderslev, Hedensted, Herlev, Hillerød, Hjørring, Holbæk, Horsens, Hørsholm, Ikast Brande, Ishøj, Kerteminde, Kolding, København, Køge, Lejre, Lolland, Lyngby-Taarbæk, Middelfart, Mariager Fjord, Nyborg, Næstved, Odense, Randers, Rebild, Ringsted, Roskilde, Rudersdal, Rødovre, Skanderborg, Slagelse, Solrød, Sorø, Syddjurs, Vallensbæk, Vejen, Vejle, Vordingborg, Aabenraa, Aalborg, Aarhus.

Herudover forventes der også indgået samarbejdsaftaler med Sund & Bælt og Øresundsbrokonsortiet.


Nyhedsoverblik