Ved du hvordan du fletter i trafikken?

Vi kunne komme hurtigere frem i trafikken, hvis vi lærte at flette korrekt på vejene. En ny film fra Vejdirektoratet viser den rette flette-metode.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Du kender det sikkert selv: Du kører i kø på motorvejen, og forude indsnævres vejbanerne, så trafikanterne i venstre bane skal flette sammen med dem i højre.

Som den fornuftige bilist du er, trækker du ind i den højre vognbane med det samme - og i god tid før vognbanen hører op. Det gør de andre også, og snart er farten sænket voldsomt, og køen strækker sig langt bagud.

Så sker det! En enkelt bilist bliver i venstre bane og kører forbi dig og de andre bilister helt frem til dér, hvor vognbanen hører op.

'Han snyder i køen', tænker du. Og du får næsten lyst til rulle vinduet ned og råbe ad ham. For hvad bilder han sig ind?

Vi skal flette som en lynlås

Scenen udspiller sig dagligt rundt omkring på det danske vejnet. Og modsat hvad man skulle tro, så gør bilisten, der bliver i den venstre vognbane, det rigtige. Man skal nemlig holde sin egen vognbane og først flettet sammen til sidst, hvis der er kø-kørsel, skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Det er der mange, der ikke er klar over. Så derfor har Vejdirektoratet lavet en film, som skal få danskerne til lære at flette rigtigt. Hvis vi gør det, kommer vi hurtigere og mere sikkert frem.

- Det handler om, at vi skal udnytte vejens kapacitet bedst muligt, fortæller trafikdirektør i Vejdirektoratet Niels Christian Skov Nielsen.

- Og det gør vi ved at udnytte alle vejbaner så meget som muligt. Når vi så fletter sammen, skal vi give hinanden plads og flette som en lynlås. Men det gælder kun, når hastigheden er lav som for eksempel ved kø-kørsel. Er der god plads på vejen skal man altid flette ind tidligt.

Filmen om at flette kan ses her på Vejdirektoratets hjemmeside eller nedenfor.

[video:http://www.youtube.com/watch?v=ypMWt71qlO8]