¨

Varme bassiner på sygehuse er truet

Foto: TV ØST

Meget tyder på, at det snart er slut med de varme bade i bassiner på Region Sjællands sygehuse.

Står det til regionens administration skal bassinerne i Køge, Holbæk og Nykøbing F. lukkes. Kun bassinet på Roskilde Sygehus skal bevares. Varmtvandsbassinet i Næstved er netop lukket, skriver DAGBLADET Køge.

Den plan møder dog protester fra gigtforeningen, hvis medlemmer har stor glæde af disse varmtvandsbassiner.

- Det er godt at træne i vand. Det er lindrende og varmen er blødgørende og gør, at man kan lave nogle øvelser, der ellers ikke er mulige, og som man ikke kan lave i en almindelig svømmehal, hvor vandet er koldt, fortæller Dorte Sørensen, der er formand for Gigtforeningen på Midtsjælland.

- Det er en måde, vi kan holde vores krop i gang på, hvilket også betyder, at vi er mere selvhjulpne, og måske kan beholde et arbejde, tilføjer Dorte Sørensen.
Administrationen havde sendt planen om lukningen af de varme bassiner var sendt til politisk orientering i Udvalget for fremtidens sygehuse, men her var politikerne ikke klar til at bare lade det gå igennem.

- Der var enighed om, at tage det op til politisk drøftelse på næste møde til august, så de politiske grupper kan nå at sætte sig ind i sagen. Vi synes, at vi har brug for at tænke os lidt om, før vi gør noget, siger Flemming Stenild (SF), formand for Udvalget for fremtidens sygehuse

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App