Varme bassiner overlever i 2 år

Varmtvandsbassinerne på sygehusene i Holbæk, Nykøbing F. og Roskilde får lov at leve i 2 år mere, fordi det skal undersøges, hvor meget de bliver brugt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Også de næste 2 år er der mulighed for at patienter kan benytte sig af varmtvandsbassinerne på sygehusene i Holbæk, Nykøbing F. og Roskilde. 

Region Sjælland skriver i en pressemeddelelse, at alle partier i regionsrådet i er blevet enige om, at varmtvandsbassinerne forbliver i drift i 2 år. I den periode skal sygehusene følge, hvor meget varmtvandsbassinerne bliver brugt i patientbehandlingen, og herefter vurderes behovet for bassinerne igen.

- Jeg er glad for, at alle partier i regionsrådet nu er blevet enige om en løsning, siger regionsrådsformand Steen Bach Nielsen (S).

- Da der er usikkerhed om sygehusenes brug af varmtvandsbassiner, har vi brug for at få afklaret behovet. Derfor skal sygehusene i 2 år følge, hvor meget bassinerne bliver brugt i patientbehandlingen. Herefter vurderes behovet for bassinerne igen, forklarer Steen Bach Nielsen.

Ikke kun for eksterne brugere

Baggrunden er, at Sundhedsministeriet har vurderet, at det ikke er tilladt for regionen at opretholde varmtvandsbassinerne udelukkende til brug for udlejning til kommuner og private foreninger.

Region Sjælland vil nu hurtigst muligt indlede en dialog med kommuner og private foreninger om brug af bassinerne. Denne dialog skal være afsluttet inden 1. oktober 2013. De eksterne brugere skal bidrage til finansieringen af driftsomkostningerne. Der ansøges, hvis muligt, om satspuljemidler til driften af varmtvandsbassinerne.

Varmtvandsbassinerne skulle først have været diskuteret på et møde i regionsrådet torsdag, men parterne er altså allerede nået til enighed.