¨

Vanvidskørsel på Vestmotorvejen

Foto: TV ØST

På tre timer fik hver femte bilist tirsdag aften et klip for at køre for stærkt på vestmotorvejen - 87 kørte så stærkt, at de står til betinget frakendelse af kørekortet.

Vanvidskørsel ved vejarbejdet. Anderledes kan det ikke kaldes efter politiets færdselskontrol tirsdag aften stod ved vejarbejdet ved Korsør på Vestmotorvejen.

På bare tre timer blev 401 noteret for at køre for hurtigt - 309 af dem står til et klip i kørekortet. Med 1594 trafikanter igennem kørte knap hver femte altså så stærkt, at de står til et klip i kørekortet - eller lettere omregnet lidt under to klip i minuttet.

87 kørte så stærkt gennem vejarbejdet, hvor der er fartbegrænsning på 50 km/t, at de står til en betinget frakendelse af kørekortet og fem risikerer at miste kortet ubetinget. Den højeste hastighed var 115 km/t.

Vanvittige tal, der ryster færdselspolitiet.

- Det er lige før jeg ryster på hænderne - jeg ryster i hvert fald på hovedet. Når der er så mange, så er der altså noget galt, siger chefen for færdselspolitiet ved Sydsjælland- og Lolland-Falsters Politi, Erik Mather, til TV2ØST.

Det er langt fra første gang, klippene regner over bilister, der kører for stærkt gennem vejarbejdet. Bare sidste onsdag uddelte politiet 99 klip på tre timer, og 18 får en betinget frakendelse, og før det har billedet været det samme. Derfor har færdselspolitiet tjekket både skiltning og vejføring ved vejarbejdet, men alt er gjort for at få folk til at sætte farten ned.

-Jeg ved ikke om folk bare ikke tænker over det, eller om man bare er så hensynsløs, men selv efter 20 år i færdselspolitiet, så bliver jeg altså gal, siger Erik Mather.

Det er ikke bare på motorvejen, at foden er hamret i bund på speederen.

På fem timer på landevejen i Lov kørte godt hver fjerde - 114 ud af 462 - for hurtigt. 30 får et klip, mens en enkelt kørte 99 km/t - hvor man må køre 50 - og risikerer at få en betignet frakendelse af kørekortet.

02:22 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App