Vandskader sender Falck på overarbejde

Gårsdagens og nattens uvejr har givet travlhed hos Falck, der mandag morgen har måttet kalde ekstra mandskab ind.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Falck har mandag morgen travlt, efter at regionen blev ramt af voldsomme regn- og tordenbyger søndag og natten til mandag.

- I nat havde vi 3 opgaver, så det var ikke noget, der lagde os ned, men noget af det skal vi følge op på i dag. Vi har 12 opgaver her til morgen, og det betyder, at vi har meget travlt. De ligger over hele området fra Holbæk til blandt andet Mern, Næstved, Maribo og Sakskøbing, siger Merete Aistrup, der er driftssupervisor ved Falcks vagtcentral i Holbæk.

Hun fortæller, at der her til morgen er kaldt ekstra mandskab ind, men at hun endnu ikke ved, hvor mange der har mulighed for at træde til. Det er udelukkende vandskader, som folk har bedt Falck her i regionen om hjælp til, så dagen kommer til at stå på en del pumpearbejde.

Midtsjælland hårdt ramt i nat

Alene i Maribo er der ifølge dmi.dk det seneste døgn faldet 39 millimeter regn. Ritzau skriver, at det natten til mandag var Midtsjælland, som var hårdest ramt af regnen. Ifølge DMI har der med stor sandsynlighed været skybrud i området omkring Holbæk og Isefjord. Også i Nykøbing Falster og Vordingborg har regnen pisket ned.

- Der faldt omkring 20-25 millimeter på Midtsjælland, og København følger med med mellem 8 og 15 millimeter. Men en hel del af det røg ud igennem Øresund. Det har trukket lige øst om Københavnsområdet og ud over vandet med det kraftigste, siger Klaus Larsen, vagtchef ved DMI til Ritzau.