¨

Vandmasserne har kostet beredskabet knap 10 millioner kroner

Havnen på Præstø stod under vand onsdag på grund af forhøjet vandstand Foto: Birthe Taanning Nystrøm

Det har kostet de danske beredskaber 10 millioner kroner at håndtere denne uges stormflod. Men tallet kan stige.

Stormfloden har været et dyrt bekendtskab. 

For ifølge en pressemeddelelse fra Danske Beredskaber har stormfloden kostet de berørte beredskaber omkring 10 millioner kroner. 

- Indsatsen er sådan set ikke færdig endnu, for vi mangler en del oprydning, og så skal materiellet jo også klargøres eller erstattes, til næste gang det skal bruges, siger Bjarne Nigaard, der er sekretariatschef for Danske Beredskaber. 

Bjarne Nigaard pointerer, at man skal huske at beredskaberne allerede begyndte arbejdet, før stormfloden ramte de danske kyster. Her arbejdede man med at forebygge med dæmninger, sandsække, planlægning og logistik. 

Kroner med forbehold

Men rammes vi af flere eller abnormt store hændelser, så er jeg bange for, at vi kommer til at opleve, at elastikken sprænger for os

Bjarne Nigaard, der er sekretariatschef for Danske Beredskaber

Lolland-Falster, Midt- og Sydsjælland er blandt de ni berørte beredskaber, som samlet har spenderet tæt på 10 millioner kroner på mandskab og materiel under stormfloden.

- Men det er med det forbehold, at indsatsen jo som nævnt ikke er slut endnu. Derfor er tallene med et vist forbehold, siger Bjarne Nigaard i pressmeddelelsen.

- Vi har dimensioneret vores beredskab, så vi kan klare hverdagens hændelser og enkelte ekstraordinære hændelser. Men rammes vi af flere eller abnormt store hændelser, så er jeg bange for, at vi kommer til at opleve, at elastikken sprænger for os. Og det er jo paradoksalt, for vi skal jo netop være landets forsikring mod store hændelser.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App