Vandet trækker sig tilbage i Østdanmark

Vandmasserne har toppet på Amager og Sydøstsjælland og har nu sat kurs mod Fyn og Jylland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Myndighederne kæmpede tidligere onsdag aften mod de voldsomme vandmasser i den østlige del i Danmark, men nu er vandet på tilbagetog.

Det fortæller Frank Nielsen, vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

- Fra København, ned over Køge Bugt og ned mod Præstø og Møn toppede vandstanden for nogle timer siden. Inden for de næste aften- og nattetimer falder det til ro, og vi har normale forhold i morgen tidlig, siger han.

Mole brudt sammen i Stege

De store vandmasser fik en mole ved Stege til at bryde sammen, skriver Sydsjællands Politi på Twitter.

I Køge nåede vandstanden ifølge DMI op på 1,57 meter over det normale niveau ved 18-tiden. Klokken 21.30 er vandet nede på 1,22 meter.

I Dragør, hvor der tidligere på aftenen blev kæmpet for at holde vandet bag digerne, er vandet nu blot 97 centimeter over det normale niveau.

Flere steder stiger vandet stadig

Det er imidlertid en anderledes historie, når man kigger på nogle af de øvrige områder, der er i fare for oversvømmelse.

- Når vi kigger ned mod det sydlige Falster og Lolland og indover Det Sydfynske Øhav og Smålandsfarvandet op mod den sydlige del af Storebælt er det stadig stigende.

- Vandet er nået op på 1,6 meter mange steder ved Sydhavsøerne, hvor det fortsat er lidt stigende. Vi forventer, at det topper omkring midnat ved Lillebælt, siger meteorolog Frank Nielsen.

Hverken Københavns Vestegns Politi, Midt og Vestsjællands Politi eller Sydsjællands og Lolland Falsters Politi har oplevet alvorlige problemer med vandmasserne onsdag.