¨

Valget er udskrevet: Vi skal stemme 18. juni

Foto: TV ØST

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har udskrevet valg, og det bliver torsdag den 18. juni, at vi skal stemme.

Så blev det endelig officielt: Helle Thorning-Schmidt (S) har udskrevet valg, og det bliver torsdag den 18. juni, at vi skal stemme.

Statsministeren sagde blandt andet på sit pressemøde klokken 11:

- For fire år siden overtog vi magten, hvor der var gået nogle år forud, hvor gode tider var brugt dårligt af den daværende regering. Nu fore år senere er Danmark kommet ud af krisen med solidaritet med ordentlighed i tingene. Der er styr på pengene og over 30.000 flere er kommet i arbejde. Danmark er på sikker vej. Vi har bidt tænderne sammen og vi er i bedre form i dag end vi var i 2011. Vi bor i verdens bedste land, sagde hun på pressemødet.

Hun stillede spørgsmålet om vi kan bevare det Danmark vi kender - og svarede selv:

- Ja, men vi skal kæmpe for det. Vi skal blive ved med at lave reformer. Det er vigtigt med et stærkt velfærdssamfund. Derfor fremlagde vi sammen med De Radikale tirsdag en klar økonomisk reform, hvor der er plads til beskedne investeringer i fælles velfærd. Derfor er det nu det rette tidspunkt at spørge danskerne om, at vi skal holde fast kursen, sagde hun.

To spørgsmål til danskerne

Derfor har jeg nu to spørgsmål til danskerne:

- Hvordan sikrer vi velfærd uden at sætte økonomien over styr?

- Hvem skal være statsminister?

Hun slog fast, at hun vil fortsætte den kurs hun og regeringen har lagt de seneste fire år.

- Jeg vil have hele Danmark med. Væksten skal komme alle til gode. Flygtningene skal behandles rimeligt, mens der også stilles flere krav til invandrerne. Flere skal overleve kræft. Flere kronisk syge skal have et godt liv. Om fem år vil vi være 140.000 flere over 70 år, derfor derfor siger vi nej til nulvækst, slog hun fast.

Advarsel til vælgerne

Hun kom også ind på en advarsel til vælgerne:

- Hvis man vælger Lars Løkke Rasmussen til statsminister, så vil det brede samarbejde i Folketinget afløses af blokpolitik. Alle i Folketinget skal være med til at finde holdbare løsninger. Valget er klart, sagde hun.

Hun sluttede pressemødet med at fortælle, at hun har indstllet til dronningen, at valget afholdes torsdag 18. juni - og at Socialdemokraterne går til valg sammen med De Radikale på at opnå et fornyet mandat til at holde fast i kursen, hvor der ikke er plads til eksperimenter.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App