¨

Valg: Nye ansigter kæmper

Foto: TV ØST

Det er tre travle uger, der ligger foran de mange opstillede folketingskandidater i Sjællands Storkreds. Især for de nye, ukendte ansigter bliver det en kamp om at sikre sig en af de eftertragtede taburetter. Og for én kandidat blev første dag efter valgudskrivelsen mere end hektisk.

Folketingskandidat, Jeppe Jakobsen (DF), er nemlig samtidig i sin egenskab af byrådsmedlem i Kalundborg Kommune også giftefoged. På lørdagens plan stod før valgudskrivelse tre bryllupper, og da der ikke var noget, der kunne overtage hvervet, så måtte der jongleres.

Så lørdagen gik på skift med vielser i jakkesæt og plakatophængning i T-shirt og shorts. For som ukendt ansigt i kredsen skal alle tilgængelige timer udnyttes til valgkamp.

- Jeg tror også, at de andre kandidater lægger den samme mængde arbejde i det. Men det bliver bare sværere for mig, fordi jeg ikke har den naturlige platform, som et ordførerskab på Christiansorg, så det er mig selv hele vejen igennem, der skal få det til at virke, siger Jeppe Jakobsen (DF).

Der er mange nye navne på kredsens opstillingsliste. Cirka 6 ud af 10 kandidater er kommet til siden sidste folketingsvalg. Oveni er alle dem, der ligesom Jeppe Jakobsen, har forsøgt at stille op før - men uden en taburet som resultat.

Også de garvede kæmper

Det er ikke kun de nye ansigter, der har hektiske dage. Det samme gør sig gældende for de mere etablerede navne i politikkens verden. Men rutinen, der kommer, når man har fejret kobberbryllup med folketingsstolen hjælper.

- Det er klart, at der er en fordel på den måde, at jeg har været med i så mange år. Jeg er ikke så nervøs for selve valget personligt. For hvis jeg ikke bliver valgt, så er det det, men det tror jeg på, at jeg gør, forklarer Ole Sohn (SF).

Men den garvede og den ukendte kandidat fra hver deres politiske fløj har i hvert fald én ting til fælles: De næste tre uger står på valg, valg, valg.

02:07 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App