Valentinsroser til overpris

Roser er røde, og i morgen er de dobbelt så dyre. Den ekstreme efterspørgsel på røde roser til Valentinsdag betyder, at priserne er sat voldsomt i vejret.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I dag koster en langstilket, rød rose 60 kroner. Om en uge får du den til det halve. For mange er Valentinsdag lig med en buket røde roser til den udkårne, og det har producenten af roser spottet. Men det er faktisk ikke alle blomsterhandlere, der er glade for den høje pris.

- Det er ikke okay, at vi inden for min verden skal betale dobbelt så meget for en buket røde roser, siger Birgitte Baunegaard, der ejer blomsterforretningen Rustikiken i Vordingborg.

Valentinsdag er den 14 februar over hele verden - en dag hvor kærligheden bliver hyldet. Samtidig er den røde rose symbolet på netop kærligheden. Derfor er efterspørgslen på røde roser også ekstrem den ene dag.

Den høje pris har fået Birgitte Baunegaard til at udfordre tanken om, at en valentinsbuket partout skal bestå af røde roser.

- Jeg har ikke købt så mange røde roser hjem, fordi jeg vil prøve at lave noget alternativt, og min kundekreds har i hvert fald taget rigtig godt i mod det, siger Birgitte Baunegaard.