¨

Væsentligt færre indbrud på Midt- og Vestsjælland

Foto: TV ØST

Antallet af indbrud i Midt- og Vestsjællands Politikreds er faldet med 16 procent i forhold til sidste år.

Siden januar og frem til november har 500 færre husejere på Midt- og Vestsjælland oplevet at komme hjem til en opbrudt dør og et hjem ryddet for værdier. Ifølge chefpolitiinspektør Sten Skovgaard Larsen er der flere årsager til faldet.

- Vi har over en længere periode haft meget stort fokus på indbrud i private hjem. Vi har været meget målrettede i vores opklaringsarbejde, og det er dermed lykkedes os at få pejlet os ind på og få fængslet de mest aktive indbrudstyve i vores område. Det har lagt en dæmper på antallet af anmeldelser om indbrud, og vi kan se, at antallet af  sigtelser for indbrudstyveri er steget, siger han i en pressemeddelelse fra politikredsen.

Chefpolitiinspektøren vil nu ikke selv tage hele æren for faldet og kaster gerne roserne videre til borgerne i kredsen.

- Vi oplever, at borgerne er rigtig gode til at være opmærksomme på hinanden og på, hvad der sker i deres boligområde. Vi får mange henvendelser fra naboer, hundeluftere og håndværkere, der ringer ind og fortæller, at de har set en mistænkelig bil eller mystiske personer, der snuser rundt i området. Det betyder, at indbrudstyvene i højere grad føler sig afdækket og overvåget, men det betyder også, at vi hurtigt kan være ude og tage indbrudstyvene, imens de er i gang eller på vej væk fra stedet. Så borgerne er selv med til at holde antallet af indbrud nede, siger Sten Skovgaard Larsen, der spår, at tallet vil falde yderligere, når tallene for november måned er opgjort.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App