Vælgerne kender ikke formanden for regionen

De fleste danskere har ingen anelse om, hvem der er formand for den region, de bor i, viser undersøgelse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Genkendelsen er ikke det, der står højest på listen, når der skal stemmes til regionsrådene samme dag som til kommunerne. Der er ikke mange, der kan sætte navn på formanden i netop deres region, viser en analyse, som Voxmeter har lavet for Ritzau.

Voxmeter har spurgt 194 borgere i Region Sjælland. Ud af de adspurgte kunne 8 procent sætte navn på og svarede, at Steen Bach Nielsen er formand. Det skriver Ritzau. 

Massivt problem

Valgforsker Roger Buch, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, mener, at det er et problem, at kendskabet til regionsrådspolitikerne er så lille.

Regionerne forvalter hvert år 100 milliarder kroner. Det er ikke så meget som kommunerne med deres 250 milliarder kroner. Men det er et massivt demokratisk problem, siger Roger Buch.

Tegn på synlighed

Lidt over en fjerdedel i Region Nordjylland kender til deres regionsrådsformand, Ulla Astman (S). Men det bekymrer hende ikke, at tallet ikke er højere. Hun mener, at det er mere vigtigt for vælgerne, hvem der sidder i regionen fra netop deres område.

- Selvfølgelig kan det være rart et eller andet sted, hvis folk kender et navn, fordi det er tegn på noget synlighed. Men det er jo ikke regionsrådsformanden der ene og alene bestemmer i et regionsråd med 41 medlemmer, siger Ulla Astman til Ritzau.

 /ritzau/    

 

 

play
Skyderi i Holbæk 24. januar 2021

Skyderi i Holbæk - tre mænd anholdt

play
Cello-skole

Unge talenter øver på Stevns - spiller klassisk musik for køerne

playliveblog
Konfirmation

Seneste nyt om coronavirus: Restriktioner skaber uro om konfirmationer