Vækstplanen skal sætte gang i Udkantsdanmark

Regeringen vil med vækstplanen lave en række tiltag, der skal skabe beskæftigelse i Udkantsdanmark.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Nedrivning af forladte huse på landet, brobyggeri på Lolland-Falster og øget kystbeskyttelse.

Det er blandt de projekter i regeringens vækstplan, som skal give en hjælpende hånd til landdistrikterne - også kendt som Udkantsdanmark.

Forladte huse skal rives ned

Regeringen vil blandt andet genindføre en særlig nedrivningspulje, der støtter nedrivning og istandsættelse af dårlige boliger på landet.

-Det vil sikre betydelig bedre muligheder for at imødegå de problemer, som faldefærdige huse indebærer, og bidrage til en helhedsorienteret og fremadrettet indsats. Hermed skabes rammerne for omstilling og udvikling i de danske landdistrikter, lyder det i vækstplanen.

Som en del af vækstplanen afsættes der 200 millioner kroner årligt i 2014 og 2015 til nedrivningspuljen.

Særlig hjælp til Lolland-Falster

Samtidig vil regeringen træde til for at understøtte beskæftigelsen på Lolland-Falster, der er særligt hårdt ramt af arbejdsløshed.

Det skal ske ved at fremrykke investeringer på 1,1 milliard kroner til etableringen af Femern Bælt-forbindelsen mellem Danmark og Tyskland.

Allerede i år og næste år skal der sættes skub i produktionen af tunnelelementer og arbejdet med at forhøje en række broer på Lolland og Falster i tilknytning til jernbanestrækningen mellem Ringsted og Rødby.

De 1,1 milliarder kroner skulle oprindeligt have været brugt i 2015-2016, men bliver altså nu fremrykket.

Kysten skal renses

Derudover vil regeringen afsætte 100 millioner kroner årligt til kystbeskyttelse og oprensning langs den jyske vestkyst.

Borgerne i udkanten kan også få gavn af, at regeringen vil genoplive boligjobordningen, der giver mulighed for at trække udgifter til blandt andet håndværkerarbejde og rengøring i hjemmet fra i skat.

Når boligjobordningen udløber med udgangen af 2014, står regeringen klar med en pulje på 600 millioner kroner i 2015 og 800 millioner kroner fra 2017, som skal understøtte vækst og beskæftigelse.

/ritzau/


Nyhedsoverblik