Vådt, men varmt vejr i weekenden

Efter kold januar bliver første weekend i februar præget af mere varm luft. Nedbøren holder sig dog ikke væk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Går turen forbi bageren efter fastelavnsboller søndag, er der god chance for, at det kan ske i tørt og relativt mildt vejr.

Det oplyser DMI på tærsklen til weekenden.

- Vi kan få relativt pænt vejr søndag, hvor der først på dagen kommer nogen sol, fordi det natten til søndag klarer op til sydfra. Der bliver bedst chance for sol i de østlige egne, siger meteorolog Lars Henriksen.

- En overgang kommer der skyer og regn ind vestfra, men bagefter klarer det op igen, siger han.

Måske sne

Før vi kommer til fastelavnssøndag, skal vi igennem en fredag og lørdag, der bliver en kende mere våd - og måske hvid.

- Vi har et lavtryk, der ligger ved Island, og i forbindelse med det lavtryk kommer der en varmfront, som vi skal have ind over landet fredag. Så fredagen bliver efterhånden også med nedbør, der kan starte som slud og sne, der dog ikke bliver liggende.

- Lørdag bliver det overvejende skyet vejr, og specielt mod nordvest kommer der regn af og til. Nogle steder ved kysterne kan der komme op til hård vind. Ved vestkysten måske endda kuling først på dagen, siger Lars Henriksen.

Vejret er mildt for årstiden, påpeger han. De næste mange dage er der ikke udsigt til, at nattefrosten vender tilbage.

- Det her frontsystem er begyndelsen på en overgang til mildere vejr, som begynder i løbet af weekenden med vinde fra syd og sydvestlig retning med lun luft for årstiden, fortæller DMI-meteorologen.

Mandagen efter fastelavn er der tradition for, at mange børn tager rundt i nabolaget med raslebøsser og trusler om ballade.

Her kan det være en god idé at være udklædt i regnfrakke, hvis turen foregår først på dagen, lyder advarslen fra DMI.

/ritzau/