V, SF og S vil give penge til nedrivning

Landsbyer og andre tyndtbefolkede områder skal have støtte til at rive faldefærdige og forladte huse ned, mener V, SF og S. Hvad synes du skal rives ned?

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det lysner for naboerne til de mange forladte og faldefærdige boliger i landdistrikterne. Onsdag gik også Venstres kommunalordfører, Erling Bonnesen, ind i kampen mod boligforfaldet på landet og lovede at arbejde for et tocifret beløb til nedrivningen, skriver JydskeVestkysten.

- Jeg har rejst sagen over for velfærdsministeren. Det er soleklart, at der er et problem, og nu kommer sagen med i de kommende måneders økonomiforhandlinger, siger Erling Bonnesen, der håber på, at støtte til nedrivning af tomme boliger på landet allerede kan være virkelighed næste år.

Det har længe været et kendt problem i landsbyerne, at forladte boliger skæmmer og forringer lysten til at bosætte sig på landet. Både S og SF har presset på for at få penge til nedrivningerne, så her er ordførerne helt med på idéen.

- Hvis ikke Venstre havde rejst det over for ministeren, så havde jeg, siger Flemming Bonne Hansen fra SF.

Ifølge en opgørelse fra landets rejsearbejdere, som Flemming Bonne Hansen netop har modtaget, vil der være mange arbejdspladser i tilskud til nedrivningerne.

Hvad skal rives ned?
Har du et faldefærdigt og forladt hus i dit lokalområde? Skriv til TV2 ØST og fortæl om det. Send gerne et billede med. Send mail til: web@tv2east.dk