¨

V: Rigspolitiet er på helt gal kurs

Foto: TV ØST

Rigspolitiet vil spare 4,4 millioner kroner ved at halvere antallet af politimotorcykler på vejene. Grotesk, siger Venstre.

Rigspolitiet er på helt gal kurs med planen om at skære hver tredje motorcykel væk fra færdselspolitiet.

Det mener Venstres trafiksikkerhedsordfører, Karsten Nonbo.

- Jeg vil kraftigt advare imod det, siger han.

Ifølge en intern analyse i Rigspolitiet kan det give en besparelse på 4,4 millioner kroner, hvis antallet af motorcykler reduceres fra 210 til 140 - og hvis man samtidig fjerner den patruljekørsel, som betjente udfører på vej til og fra arbejde.

- Det er grotesk, at man laver denne spareøvelse samtidig med, at man i finansloven vil hente 300 millioner kroner ved at sætte 75 mand ind i fotovogne, siger Karsten Nonbo.

Han henviser til regeringens planer om at indsætte langt flere såkaldte ATK-vogne, som skal fotografere bilister, der kører for stærkt.

- Man glemmer, at motorcyklisterne også er en del af politiets almindelige beredskab. De kan hurtigt reagere på bankrøverier og andre ting, der sker, siger Karsten Nonbo.

I den interne rapport fra Rigspolitiet erkendes det, at denne funktion "bortfalder", når omlægningen træder i kraft.

Desuden er Karsten Nonbo nervøs for, at færdselspolitiets tilstedeværelse på vejene svinder ind.

- Alle råber jo på synligt politi på landevejene, men nu er der udsigt til mindre patruljering, siger Venstres ordfører.

Nonbo er også formand for Færdselssikkerhedskommissionen, men i denne sammenhæng udtaler han sig ikke på kommissionens vegne.

Planen indgår i et stort projekt, hvor Rigspolitiet har set kritisk på en lang række områder for at få øget effektiviteten.

I alt er der fremlagt cirka 50 forslag til ændringer i politiets arbejde.

I Rigspolitiet siger politidirektør Thorkild Fogde, at den endelige beslutning træffes af rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg i løbet af efteråret.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App