V: Bastardhvalpe skal aflives

Venstres dyreværnsordfører, Flemming Møller, mener, at problemer med kamphunde kan udryddes ved i en årrække at forbyde bastarder i at få hvalpe.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Man må tage fat om nældens rod ved avlen, når det gælder kamp- eller muskelhunde, mener Venstres dyreværnsordfører Flemming Møller.

I Jyllands-Posten løfter han sløret for, hvordan han i praksis forestiller sig at udmønte det forbud mod kamphunde, som statsminister Lars Løkke Rasmussen bebudede forleden.

Grundtanken er, at man udelukkende ved at styre avlen kan få udryddet hunde med kamphundens aggressive gener. Derfor skal alle hvalpe til hunde, hvis forældre ikke er registreret, aflives. For man ved ikke, om de har kamphundegener i sig, siger Flemming Møller.

- Det er klart, at gadekryds vil blive fanget i dette. Men det er nødvendigt, for vi ved i dag ikke, hvilke gener de har. Derfor er vi nødt til at skære skarpt og sige, at deres hvalpe skal aflives, siger han.

Når systemet er kørt ind om nogle år, vil det imidlertid godt kunne lade sig gøre at få et gadekryds. Hvis for eksempel en stambogsført labrador får hvalpe med en stambogsført rød hønsehund, skal hvalpene ikke aflives. Her vil der være dokumentation for, at de ikke har kamphundegener i sig. Avleren skal sørge for at registrere, hvem forældrene er, siger Flemming Møller, der er uddannet dyrlæge.

Flemming Møller siger til Jyllands-Posten, at han ikke tror at forslaget vil være populært, og han forudser en masse fin presse med billeder af små, fine hundehvalpe, som skal aflives. Men vi må have is i maven, fastslår han