¨

V-bagland går imod Løkkes sygehusmodel

Foto: TV ØST

Flere ledende regionspolitikere fra Venstre er imod Lars Løkke Rasmussens (V) model om at nedlægge regionerne og lade bestyrelser styre sundhedsvæsnet.

Sundhedsvæsenet skal ikke styres af professionelle bestyrelser, men af folkevalgte politikere, som danskerne har mulighed for at afsætte.

Sådan lyder det fra store dele af Venstres bagland, der dermed sætter sig imod den model, som V-formand Lars Løkke Rasmussen tidligere har fremlagt: At regionerne skal nedlægges og erstattes af 3 sygehusenheder med bestyrelser, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten tirsdag.

- Jeg vil helt klart have et ikke-statsligt sundhedsvæsen, og jeg vil lige så sikkert have en eller anden form for demokratisk kontrol af sygehusene, siger Carl Holst, næstformand i Danske Regioner, formand for Region Syddanmark og folketingskandidat.

Venstres formand for Region Sjælland, Jens Stenbæk, mener, at det vil gå ud over patienterne, hvis regionerne nedlægges, mens V-spidskandidat i Region Midtjylland Anne V. Kristensen kalder det fundamentalt afgørende, at der er demokratisk valgte personer i sundhedsvæsenet«.

 

      Også i Venstres hovedbestyrelse er der modstand mod at afskaffe det demokratiske led i sundhedsvæsenet.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App