¨

Usikkerhed om stormens styrke

Foto: TV ØST

Der er stadig torsdag morgen usikkerhed om, præcist hvor hårdt stormen Bodil rammer vores område.

Det bliver blæsende torsdag eftermiddag og aften – især på Lolland, Falster og Sydvestsjælland.

Det er meteorologernes computermodeller enige om.

Men der er stadig usikkerhed om, præcist hvor kraftig stormen bliver i både middelvind og vindstød i vores region.

Nogle meldinger lover kuling, mens andre lover storm med vindstød af orkanstyrke torsdag aften.

Vindstød kan blive kraftige

DMI forventer, at det kraftige blæsevejr rammer Østsjælland omkring klokken 20-21. Vindstødene kan nå op til 140 kilometer i timen. Orkanskalaen begynder ved vindstød på 120 kilometer i timen.

Det oplyser Ritzau.

Stormvejret vil vare hele natten, og først i løbet af fredag formiddag vil vinden løje af.

Stormen vil påvirke både færge- og togtrafik, hvor flere afgange er blevet aflyst. Storebæltsbroen råder bilister til at være forsigtige og til at køre så tidligt torsdag eftermiddag som muligt.

Ved vindstyrker over 25 meter i sekundet lukker både Storebæltsbroen og Øresundsbroen. DMI forventer, at vindstødene når op på 23 til 28 meter i sekundet.

Beredskab står klart

Beredskabet er dog klar til at håndtere stormen. Beredskabsstyrelsen står klart med alt disponibelt mandskab, og hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har man også kaldt ekstra mandskab ind

- Vi skal kunne løse vores opgaver. De ekstra folk vil dog nok især skulle passe telefonerne, siger vagtchef Henrik Karlsen til TV2 ØST.

Også hos Falck er det ved telefonerne, at der i første omgang kaldes ekstra bemanding ind.

- Vi kan tage imod henvendelser og give gode råd, men mange af de opgaver, der skal løses må vente. Det er for eksempel for farligt at dække et tag af, mens det stadig blæser, fortæller vagtchef Lasse Aunfelt til TV2 ØST.

Han fortæller, at de lige nu er ved at pakke biler til natten.

- Vi kommer til at sende hold ud for at fjerne træer fra vejene, og her er vi lige nu ved at pakke bilerne. Samtidig planlægger vi en indsats hen over weekenden og mandagen med at få alt bragt i orden igen efter stormen, siger Lasse Aunfelt.

Midtsjælland usikker

Mens der er sikkerhed om, at det bliver blæsende i de sydlige egne, så er computermodellerne dog meget usikre på, hvordan vejrsituationen bliver på Midtsjælland.

Nogen modeller lover stormstyrke sidst på eftermiddagen, mens andre antyder næsten vindstille vejr – med helt ned til 5 sekundmeter.

TV2 ØST følger situationen omkring stormen tæt hele dagen. Du kan følge situationen på nettet eller i vores nyhedsudsendelser på TV2 ØST klokken 13:30, 17:20, 18:25, 19:30 og 22:20.

Har du billeder eller video af stormen eller dine forberedelser til stormen så send dem meget gerne til os på redaktion@tv2east.dk.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App