Upopulær forhandler giver 10 millioner kroner til lægerne

I foråret kendte de fleste læger Jens Stenbæk (V) fra regionsrådet som deres modstander, men nu er han med til at sende 10 millioner kroner i lægernes retning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Stram topforhandler med den ene hånd og rundhåndet politiker med den anden. Sådan vil nogle læger måske betegne regionsrådspolitiker Jens Stenbæk (V), som sammen med de øvrige politikere i Region Sjælland netop har besluttet at sende 10 millioner kroner i retning mod familielægerne. Det oplyser P4 Sjælland.

Sætter pris på lægerne

I foråret kom han voldsomt i vælten, da han som topforhandler for Danske Regioner forsøgte at få en overenskomst på plads med lægerne. Her var han fortaler for en stram økonomisk linje, og det fik lægerne til at true med at aflevere deres ydernumre, hvilket vil sige retten til at drive praksis, men nu bliver der måske set med mildere øjne på venstremanden.

- Vi vil gerne vise vores velvilje, sende et signal til vores praktiserende læger om, at vi sætter stor pris på deres arbejde. Derfor har vi en pulje på 10 millioner, som ikke er øremærkede. Lægerne skal være med til at bestemme, hvad de gerne vil satse på, og hvad vi skal bruge pengene til, siger han til P4.