Unge scorer flere topkarakterer

Mere end hver tiende gang der bliver uddelt en eksamenskarakter, er det topkarakteren 12. Det viser en ny gennemgang af de sjællandske karakterer på gymnasier, handelsskoler og HF.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Unge på Sjællands gymnasier, handelsskoler og HF får flere topkarakterer efter den nye karakterskala er blevet indført. Det viser en gennemgang af tal fra Undervisningsministeriet, skriver DAGBLADET Ringsted.

Mere end hver tiende eksamenskarakter, der blev givet i 2009, var således topkarakteren 12 på den nye skala, mens studenterne eksempelvis kun fik tildelt topkaraktererne 11 og 13 efter den gamle skala i hvert 15. tilfælde tilbage i 2005. 

Tendensen er den samme over hele landet, og den skyldes ifølge formanden for Gymnasieskolernes Lærerforening, Gorm Leschly, ganske enkelt, at det er blevet nemmere at få en topkarakter med den nye karakterskala.

- Hele målet med den nye skala var at få hævet karaktererne. Da karaktererne blev indført, udsendte Undervisningsministeriet eksempelvis instrukser om, at 12-tallet ikke var det samme som et 13-tal og samtidig pointerede man, at 10 procent af karaktererne burde være 12-taller. Så den her udvikling har ligget i kortene hele tiden, siger Gorm Leschly til DAGBLADET Ringsted.