Unge kører stadig uansvarligt

Unge mellem 16 og 24 år udgør 10 procent af befolkningen, men står for en fjerdedel af trafikulykkerne

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I weekenden mistede en 18-årig mand livet i Kalundborg. Der var fem personer i bilen. Den 18-årige er bare en i rækken af unge, der bliver dræbt i trafikken. Til trods for masser af forebyggende kampagner er der stadig alt for mange unge, der kører for hurtigt, uden sele og med sprit og stoffer i blodet.

- De unge mænd tror, at de er udødelige. En bil giver frihed, og når de bliver 18 år, kan de drøne afsted på vejen. De tænker ikke over, at der kan ske en ulykke, siger ungechef i Rådet for Større Færdselssikkerhed Anna Sjöberg.

Christopher Slyngborg Bitsch var en af de unge mænd med benzin i blodet. For fire år siden kørte han med mellem 170 og 200 km/t frontalt ind i en bropille ved motorvejsbroen ved Vipperød.

- Da jeg ramte bropillen blev det hele sort, og det ændrede mit liv fuldstændig. Det er noget, jeg altid skal leve med, siger Christopher Slyngborg Bitsch.

Herunder kan du se billeder af ulykken:


Fotos: John Olsen • www.photodan.dk

Trygfonden har for nylig valgt at støtte projekter, som skal få unge til at droppe den uansvarlige kørsel, med 160 millioner kroner.

- Jeg tror altid, at vi vil have en udfordring her, men det betyder jo ikke, at vi ikke kan forsøge at ændre deres holdninger og adfærd, siger Anna Sjöberg, Rådet for større Færdselssikkerhed.

Herunder kan du se Rådet For Større Færdselssikkerheds kampagnevideoer om unge og druk.

Spritkørsel:
[video:flv:090323_trafik1.flv]

Sikkerhedssele:
[video:flv:090323_trafik2.flv]

Dead Man Walking:
[video:flv:090323_trafik3.flv]