¨

To unge fra regionen klar til VM i Skills

Foto: TV ØST

De sidste detaljer er ved at på plads for Thorbjørn Stryger og Kristoffer Ringsing. De skal begge til WorldSkills - et verdensmesterskab for unge håndværkere.

På værkstedet hos CELF i Nykøbing Falster står Thorbjørn Stryger og saver. Det er her han brugt rigtig mange af sine vågne timer, siden han vandt DM i Skills for tømrer i januar. Han er i gang med at finpudse de sidste deltaljer, inden han skal til verdensmesterskabet om få dage. 

Sammen med 18 andre unge rejser Thorbjørn Stryger nemlig til Brasilien på lørdag, hvor byen São Paulo vil danne rammen om det 43. WorldSkills. WorldSkills er et verdensmesterskab for de bedste unge håndværkere og elever på erhvervsuddannelser fra hele verden. Mere end 1200 unge, fra mere end 60 lande, skal dyste i 50 forskellige discipliner. To af deltagerne er tømrerlærlingen fra GFK Huse i Sakskøbing Thorbjørn Stryger, og Kristoffer Ringsing, der er kok på gourmetrestauranten Babette i Vordingborg.

De er begge Danmarks bedste i hver sin disciplin, de har dog mere til fælles en som så.

- Hvis ikke jeg er perfektionistisk i det jeg laver, kommer jeg ikke særlig langt, siger Kristoffer Ringsing.

Det samme gælder for Thorbjørn Stryger, der aldrig bliver helt tilfreds med sit håndværk.

- Jeg er meget perfektionistisk. Folk kan godt komme og sige, at det er pænt, det jeg har lavet, men der er hele tiden noget, der kan blive bedre, siger Thorbjørn Stryger.

Træning betaler sig

De sidste syv måneder har Thorbjørn Stryger brugt en stor del af sin tid på træning. Han fik for nogle måneder siden tilsendt en tegning af den pavillon, han skal lave til VM. Den har han allerede lavede fem gange. Hans ihærdighed i værkstedet er da heller ikke gået ubemærket hen.

- Thorbjørn har været her syv dage om ugen. Han har trænet og trænet og trænet. Jeg vil sige, at det har været en kunst at skulle få ham til at holde en fridag, siger Michael Thage, der er tømrerfaglærer og træner på CELF.

Han spår et godt resultat for den 19 årige tømrer.

- Jeg er sikker på, at han kommer til at klare det rigtig godt. De opgaver han har gået og øvet sig på, de er af rigtig højt niveau, siger Michael Thage.

Også Kristoffer Ringsing har haft fuld fokus på de kommende mesterskaber. Sammen med sit hold, har de arbejdet målrettet på at sætte den bedste fire retters menu sammen.

- Her de sidste to måneder har vi haft seks træninger om måneden. Hvert træningspas har været på 12 timer pr. dag. Så op til VM har vi brugt rigtig meget tid, siger Kristoffer Ringsing.

I øjeblikket er han tilbage på restaurant Babette i Vordingborg, hvor han arbejder, for at få et pusterum inden konkurrencen. Alt burde nemlig være klar.

- Jeg synes, at det er noget dejligt mad, vi har fået lavet. Nu skal bare ned og få det lavet, og se om det kan bære noget godt med sig, siger Kristoffer Ringsing.

Verdensmesterskaberne starter den 11. august og varer frem til den 16.august 2015. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App