¨

Unge dropper sprut

Foto: TV ØST

Medierne er fulde af historier om unge danskeres vilde drukvaner. Men sandheden er, at de unge drikker markant mindre i dag end for bare få år siden

I 2002 drak 50 procent af de 15-årige drengen alkohol hver uge. I 2010 var tallet faldet til 28 procent - altså næsten en halvering. Det skriver Information.

Det samme gælder for pigerne, hvor procentdelen er faldet fra 39 i 2002 til 19 i 2010. Det viser en ny undersøgelse blandt 5.000 skoleelever foretaget af Statens Institut for Folkesundhed.

De unge prioriterer karrieren og vil vise, at de har kontrol over deres liv, lyder forklaringen fra forskningsleder på Center for Ungdomsforskning, Jens Christian Nielsen.

- De vil signalere, at de har styr på det hele, og så er det ikke fedt at ligge og rulle rundt i sit eget opkast, siger Jens Christian Nielsen til Information.

Han peger på sundhedsbølgen og ønsket om en veltrænet krop som en af årsagerne til det markante fald. Desuden mener han, at den lovændring, som gør det ulovligt for børn under 16 år at købe øl, har haft en effekt.

 

 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App