Undgå trafikkaos når du skal på ferie

Skolernes sommerferie bliver skudt i gang i dag, og det betyder ferietrafik over hele regionen. Trafikstyrelsen kommer med gode råd inden afrejse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det danske vejr er som altid utidigt. Så hvis du er en af de danskere, der pakker unger, solhat og badetøj og sætter kurs mod sydens sol, ja så har Trafikstyrelsen nogle gode råd, du kan få med på vejen, uanset om det er til lands eller i luften.

Kør tidligt eller meget sent på dagen
Den største belastning på vejene vil ifølge trafikmedarbejder i Vejdirektoratet, Pia Richter-Pedersen, være omkring kl. 8.00 om morgenen og frem til kl. 20.00 om aftenen, med en spidsbelastning mellem 10.00 til 16.00.

- Allerbedst er det, hvis man kan undgå at køre på lørdage, da det er den dag sommerhusene holder skiftedag. Kan man ikke det, så er det en god idé at køre enten tidlig morgen eller om aftenen, siger Pia Richter-Pedersen til Ritzau.

Pres på Storebælt
I løbet af lørdag vil der også være ekstra pres på Storebælt. 9000 biler forventes at krydse broen mellem klokken 11 og 13.

- Sjællænderne er her typisk mellem 11 og 12, mens presset fra jyderne, som jo har lidt længere, først aftager ved 13.30 tiden, siger chef for betalingsanlægget Jens Kjær Nielsen til Ritzau.

Pres på lufthavnen
Også i lufthavnen forventes et stort pres. 100.000 flyrejsende skal igennem Kastrup lufthavn på lørdag.

- Man skal indstille sig på travlhed, og derfor er vores råd til passagererne som altid, at man møder til den tid, flyselskaberne anbefaler. Typisk to timer før afgang på europæiske flyvninger og tre på de interkontinentale ruter, siger Marie-Louise Lotz, passagerchef, Københavns Lufthavn i en pressemeddelelse.

Det øgede pres på lufthavnen vil også skabe noget ventetid i sikkerheds- og paskontrollen. Presset vil være størst tidligt om morgenen og sidst på eftermiddagen

 /Ritzau